nellymoberg

Måndag - Helgen i bilder

Publicerad 2012-04-30 11:22:29 i Vår,











Haft världens bästa söndag.

Jag och Elias cyklade uppför världens backe, åt picknick, sov i solen, köpte glass och gick på loppmarknad. Senare på eftermiddag stack vi till Sofienbergsparken med några vänner och kastade frisbee, grillade korv, köpte mojitos av en man och hade det allmänt bra.
På kvällen gick vi som sagt på kino. Önskar att alla söndagar var såhär!


Söndag - äntligen söndag!

Publicerad 2012-04-29 11:44:23 i Vår,

Ligger hopkurad i bäddsoffan och har det bra.

Igår var Elin, Christina, Line och Ronja här och vi lagade fruktansvärt god mat. Egengjorda hamburgare och kladdkaka till efterrätt. Det var en mysig kväll och till sist kom Elias hit och sov med mig.
Idag ska vi ut och cykla lite, äta resterna av kladdkaka och gå på 3D-kino ikväll! Tror det blir en bra söndag. 

Sen sist jag skrev har det inte hänt så mycket. Jag har fått smaka på de klassiska köttkakerna från Hanna (inte direkt någon ny favorit), jobbat en massa, lagat potatisgratäng och hängt hemma hos Elin och tagit första joggingturen i de nya skorna.

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och starta den här dagen.
Tänker på er där hemma!


Tisdag - sömntuta

Publicerad 2012-04-24 19:29:38 i Vår,

Har nu varit två dagar i infon på jobb och jag måste erkänna att jag gillar det. Det är mycket som ska göras och som vanligt får man skit från en del kunder men det är annorlunda från arbetet i kassan och ett skiftande jobb. Lill-chefen var till och med tvungen att säga till mig att gå hem idag när klockan var 5 över 4. Vanligtvis brukar jag räkna ner minuterna tills jag får gå. 

Igårkväll bestämde jag mig för att promenera hem till Elias. Vi bor ju ganska nära varandra men det är en ganska krånglig väg och inte förrän nu har jag vågat mig på det. Enligt google maps skulle det ta ca 35 min att gå och jag klarade det på 45. Men då måste jag räkna in att jag gick vilse en gång och fick gå i en cirkel tillbaka och att jag bestämde mig för att ta en avstickare upp på en backe och kolla på utsikten lite.
Nästa gång tar jag den på 30 min!



Så himla synd att man verkligen inte ser något på bilden. Uppifrån den backen kunde man se i princip hela oslo runt om. Man måste helt enkelt stå där själv.

Söndag - trött

Publicerad 2012-04-22 14:54:49 i Vår,

Sitter instängd på mitt rum och dricker lite kaffe och försöker hålla mig vaken. Att det är grått och småregnigt gör det ju inte bättre precis. Som tur är har jag haft en bra helg!

I fredags jobbade jag ett vanligt kvällspass i kassan och allt gick väldigt smidigt. Chefen har äntligen förstått att vi behöver vara en till kassörska på kvällen och därför blev det inte så stressigt som det brukar vara. Tycker det börjar kännas mer trevligt på jobbet nu också. Nu känner jag till de flesta. 

Hanna har besök denna helgen så när jag kom hem vid halv 11 i fredagskväll fanns det mat och sällskap i vardagsrummet och vi koste oss bara framför tvn innan jag nöjd gick och la mig en två timmar senare i vetskapen om att jag inte behövde gå och jobba dagen efter.

Ritkigt, riktigt skönt att få vara ledig på en lördag. Jag åkte hem till Elias vid lunchtid och vi tog oss ner till byn där jag köpte mig ett par nya träningskor! Äntligen fick jag gjort det. Det blev ett par Adidas både löp- och fritidsskor till ett helt ok pris. Fortfarande surt att lägga flera hundralappar på ett par skor när man inte tjänar så mycket men det är det nog värt. Kan ju använda dem både på jobbet, på fritiden och när jag tränar.

Efter shoppandet åt vi en svingod kombinerad lunch och middag på ett ställe som hette Rice Bowl och på kvällen stack jag (och några till) hem till Maria och hade det najs. Vi hade egentligen tänkt att gå ut men när klockan närmade sig 1 insåg vi att det nog blev för sent och att vi hade det ganska bra där vi var. 



Idag var Elias tvungen att jobba så jag vaknade upp själv hemma hos honom och sen jag tagit mig hem har jag inte rört mig särskilt mycket. Nästa vecka har jag upplärning på info och kundservice på jobb så jag behöver ladda upp inför det. Dessutom mycket konstigt att vara ledig två dagar i rad!

Nu ska jag götta mig i någon serie och ikväll ska jag laga fisk!


Väldans fint vid kyrkogården nära mig

Torsdag - mye jobb

Publicerad 2012-04-19 18:38:26 i Vår,

Mye travelt de senaste dagarna!

Fann lite grejer på stan i tisdags, dock bara en sak på second hand... Kunde inte hålla mig ifrån en t-shirt och ett par leggings på Monki.

Mötte senare upp Elin efter jobb. Planen var att vi skulle gå på Museum Ibsen, som ligger på vägen hem till Elin men när vi kom dit visade sig att de stängt för dagen. Hängde med Elin hem istället och gjorde mest ingenting. Blev bjudna på lite mat och vin och crashade en date... Skön dag!

Gick ganska bra att somna på kvällen och helt okej att gå upp vid halv 6. Gick bra under dagen också, jag är ju ganska flink trots allt. Inte perfekt men det var ju första gången som vaktleder. På det två olika möten och sen ramlade jag hem vid halv 5tiden. Var riktigt riktigt trött och tyvärr dök lite huvudvärk som utvecklade sig till migrän upp under kvällen. Somnade med värmekudden vid 9! Haha.

En tidig morgon idag med. Men idag mår jag mycket bättre och är inte lika trött. Var väldigt stilla idag på jobb så jag har haft det väldigt lugnt. Lite för lugnt kanske. Har stått upp hela dagen eftersom jag inte suttit i kassan utan bara hjälpt de som handlar med Shop express = ont i fötterna! Måste se till att köpa några bra sulor. 

Kom hem vid halv 4 och hittade ett tjock brev i brevlådan! Marabou saltlakrits och ett meddelande om att jag ska till tandläkaren i augusti. Tack Mamma! :)

Ikväll ska jag sticka till Elias och bli bjuden på mat. Dessutom ska jag sova alldeles för länge. Jobbar inte förrän klockan 4 imorgon.
Ha de fint!


Tisdag - ledig!

Publicerad 2012-04-17 10:31:59 i Vår,



Fick ett långt mail av chefen precis med allt vad som händer imorgon. En kollega är på ferie och därför har jag blivit satt som vaktleder onsdag och torsdag. Det känns lite konstigt att det är jag som ska bestämma över de i alla fall 40 år äldre kollegorna när jag bara varit där i hm, två månader? Men det känns också roligt att chefen säger att jag är flink och därför litar på att jag klarar det!

Imorgon är det även personalmöte! Och etter på ännu ett möte för oss nyanställda. Det blir en lång dag med tanke på att jag börjar redan 07.00 men det känns absolut okej i och med att vi får betalt för tiden plus att vi får pizza! 

Idag är jag ledig. Har gett mig fan på att somna i tid ikväll så idag tog jag mig upp kl. halv 7. Är sömning fortfarande. Nu håller jag på att plocka och tvätta lite och efter lunch tänkte jag åka in till byn och försöka hitta någon bra second hand-affär. Är verkligen i behov av lite nya kläder och månadens lön gav lite, lite utrymme för det.

Måndag - hemlängtan

Publicerad 2012-04-16 12:13:53 i Vår,

Hei!
Helgen kom ivägen som vanligt. Skulle egentligen varit ledig i fredags men fick hoppa in och jobba kväll ändå. Slutade vid 10 och började 8 dagen efter, inte att rekommendera. Fick inte många timmars sömn tyvärr vilket resulterade i ett zombieliknande stadie resten av hela helgen faktiskt.

Slutade vid 3 i lördags och då mötte jag upp Elias i butiken och vi gick runt och handlade lite. Vi slapp de långa köerna tack vare att jag nu fixat så att jag kan handla med Shop express, dvs. handla med en egen scanner och kan därför checka ut och betala själv. Det var nice!

Vi hängde sen lite i solen, lagade en massa härlig köttfärslimpa och begav oss hem till Elias. Planen var att jag skulle träffa bland annat Elin senare på kvällen men jag fick ge upp den tanken när jag höll på att somna vid 10-tiden. 

I söndags blev det mer sömn och lite filmtittande med Elin, Maria och Line och till sist lite tv-kos med Hanna! Somnade tidigt och kunde därför gå upp "redan" vid 9 idag. På onsdag och torsdag börjar jag redan 07.00 och måste därför vända tillbaka dygnet lite så att jag kan somna i tid tisdagkväll. Jobbar på det!

Hade lite hemlängtan igår, och så även idag. Har ju snart varit här halva tiden och tankar om hösten, om boende, utbildning osv gör mig lite fundersam. Har ju bestämt mig för att söka in till en skola i Landskrona där sista ansökningsdag är i maj men jag tog mig i kragen och sökte in till en 30 poäng projektledningskurs till hösten fall i fall. Det blir säkert bra.


Nydelig utsikt från takterassen på jobb...


Jag har en cool pojkvän med skateboard! :)


Den här fina utsikten har jag nu när jag har tvättat!

Ha det bra alla där hemma!

Torsdag - För många drömmar

Publicerad 2012-04-12 12:37:29 i Vår,

Hei!
Har börjat drömma en massa den senaste veckan. Eftersom jag mestadels jobbar kväll slipper jag ställa klockan och brukar vakna av mig själv runt 10-tiden. Just under de morgontimmarna då jag kan unna mig själv att somna om några gånger brukar jag drömma en massa. Tyvärr har det på senaste tiden varit ganska jobbiga drömmar som jag vaknar upp mitt i. Måste sluta med det, blir så trött av det.

Igår var det ett smärre kaos på jobbet. Jag jobbade stängning och sista kunden var ute ur butiken 15 minuter efter stängning. Det jobbiga är att de inte verkar bry sig heller, och tar hur lång tid på sig som helst med att rota efter medlemskort osv. Detta resulterade i att jag missade t-banan till Elias och fick sitta och frysa rumpan av mig i 20 minuter på nästa. Som tur var har jag en fin pojkvän som kom och mötte mig så jag slapp gå själv :)

Idag börjar jag "redan" 14.30 och slutar så tidigt som 22.00. Det är en bra tid, för då kan jag gå från kassan runt 21.40 och slipper därför sitta kvar tills sista kunden lämnat butiken, yey!


Imorgon ska jag nog ta och skriva ett inlägg om förra helgen. Känner att den förtjänar det.

HA DE

Onsdag - Jobbigt jobb

Publicerad 2012-04-11 14:19:39 i Vår,

Denna veckan på Coop har vi en jäkla massa varor som bara kostar 10 kr. Detta betyder att det är mycket folk, långa köer och sjukt stressigt att jobba. 

Igår fick jag byta kassa en väldans många gånger. Jag avlöste kollegor som gick på rast alltså.
Då måste den förra kassörskan komma ihåg att logga ut  och jag måste logga in på min. Jag måste ha glömt detta någon gång igår med tanke på att jag bytte så ofta. 

När man är klar på jobb går man och räknar sin kassa, fyller i en massa papper m.m. Varje kassa ska ha 2000 kr kvar och resterande kontanter ska räknas ihop och kontrolleras av en dator. Ibland blir det fel och då får man räkna om. Igår blev det fel och jag fick räkna om och bli kontrollerad igen - fortfarande fel. Då måste en annan kolla upp hur mycket jag har fel enligt datorn. I början blev det fel en del gånger men som tur bara på plus-sidan, dvs. att jag har för mycket i kassan. 

Denna gången hade jag 7000 för mycket i kassan! Det måste alltså blivit något fel vid någon inloggning för inte kan jag ha lurat kunderna på totalt 7000... 

Får se om någon nämner det idag. 

Har förresten lite ont i hela kroppen idag. Satt snett igår på jobb och fick så himla ont i ena sidan av ryggen som inte riktigt vill gå bort...
För att plussa (?) på det ytterliggare satte jag mig plötsligt upp i sängen inatt och slog i huvudet i fönsterkarmen så nu har jag en fin bula i hårfästet! Gjorde helt sinnesjukt ont inatt...

Efter ett sånt här deppigt inlägg känner jag att jag måste komma på något bra med dagen, så...
Dagens +: Jag får jobba idag med, vilket betyder pengar. Som jag behöver.

HA DE

Tisdag - tomt

Publicerad 2012-04-10 12:50:03 i Vår,

Gud vilken grå dag. Det har regnat i snart 2 dygn och allting känns väldigt tomt efter att Line och Ina åkt hem.

Vi har haft en riktigt koselig helg och Oslo bjöd på kallt men fint väder. Jag tror Line och Ina har fått se det bästa av Oslo och ändå hunnit slappa en del. Synd att det var så kort bara!


Vid operahuset i lördags.

Nu är som sagt allting väldigt tomt och grått. Ikväll ska jag jobba och resten av veckan ser tyvärr lika grå ut...

Torsdag, påskeferie

Publicerad 2012-04-05 16:06:41 i Vår,

Röd torsdag i Oslo och alla norrmän åker på Hyttetur. 

Elias åkte hem till Lund idag över långhelgen och jag följde med till bussterminalen och vinkade av honom. Imorgon ska jag dit igen för att möta upp Line och Ina, det kommer bli en fin helg! 





Fastnar lätt på kyrkogårdar när jag är ute och springer. Hittade en som låg mitt på en kulle men riktigt fin utsikt.

Om två timmar kommer Elin, Maria och Line hit och lagar tacos med mig! Lite påskekos kan man väl få.

Hörs efter helga!

Onsdag - The Hunger games

Publicerad 2012-04-04 12:14:17 i Vår,

Såg Hungerspelen på Kino igår! En skitstor nybyggd biosalong med säten som man kunde luta bakåt = lyxigt.
Så borde det vara på alla biosalonger.

Förrutom biobesöket så har det inte hänt så mycket. Igår storhandlade jag inför finbesöket till helgen. Nog första gången jag har handlat själv med vagn. Och första gången jag har fyllt upp hela kylskåpet själv. Tur att Hanna inte är hemma denna veckan, haha.
Hade velat jobba idag, känns lite onödigt att vara ledig idag eftersom både torsdag och fredag är röda dagar här. Försöker utnyttja den lediga dagen och göra det där som jag aldrig tar mig tid till att göra annars. Som att städa, måla naglarna, duscha länge och sen var det någon jobbgrej som jag nog måste ta tag i. Måste!



Hanna dagen innan jag åkte hem till Skåne!

Måndag - Slö start

Publicerad 2012-04-02 11:45:26 i Vår,

Idag känner jag inte alls för att röra mig från soffan och ta tag i dagen. Börjar jobba kl. 4 och känner för att sitta här tills dess. Solen skiner ute men det är en lurig sådan, för varmt är det inte. 

Helgen försvann som vanligt, jobbade fredagkväll och lördag dag och gick sedan ut på kvällen med en hel bunt tjejer och några killar. Jag körde nykter med tanke på mig gamla magsjuka och det gick över förväntan! Det är roligt med en ny stad och nya ställen att testa varje helg.

Vaknade upp hemma hos Elias och hamnade som vanligt mitt i söndagsstädningen.
Elias har köpt en skateboard så innan och efter städningen var vi ute och promenerade/ åkte en del. Blandat väder igår, sol-blåst-hagel-sol. Vi hamnade till slut hemma hos mig med resterna från fredagens sallad.

Min visit där hemma har jag ju knappt berättat något om, men jag antar att de få som läser den här bloggen var de jag träffade och därför vet ni redan hur det var.
De fyra första dagarna var underbara men riktigt stressande och de sista fyra dagarna var mysiga men förjävliga. Men jag fick i alla fall lite extra tid med familjen!

Nu kanske jag ska försöka ta tag i den här dagen trots allt. Skulle vara bra att hinna med lite tvätt och städ så att jag är redo för Ina och Line som kommer på fredag! :D

Om

Min profilbild

Nelly

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela