nellymoberg

tisdag, vecka 6

Publicerad 2012-02-28 17:57:38 i Vår,

Hinner/orkar inte skriva lika ofta när jag jobbar mycket.
Jobbade till 9 i fredags och hela dagen till 9 i lördags också. Inte så intressant.

Men i söndags gjorde jag och Elias något som jag aldrig gjort tidigare. Vi åkte längdskidor!
Peppade i söndagsmorse tog vi tunnelbana längst upp till frognerseteren, förbi holmenkollen tillsammans med halva Oslos befolkning och hakade på oss skidorna.

Såklart började spåret med några branta backar och både jag och Elias trillade x antal gånger.
Vid ett av mina första fall fick jag min tumme under mig själv lite olyckligt och den är fortfarande svullen två dagar senare...

Det var i alla fall spännande, svettigt, roligt, asjobbigt, livsfarligt och snorigt. Hela min kropp smärtar och det tar nog ett par månader innan jag är sugen på att göra det igen. MEN... det var jättefint väder, utsikten var väldigt trevlig och det var roligt att hitta på något tillsammans med Elias som jag inte gjort tidigare!

Första fikapausen mitt inne i skogen. Bakom trästammen, i djupsnön bestämde sig min ena skida att glida in i
efter ett tag. Mycket spännande att hämta den...


Den bästa utsikten! Bakom mig bestämde sig Elias skida för att glida iväg när för branten, mycket spännande för Elias att hämta den.


Här var det äntligen över, framme i Sognsvann. Det tog ungefär 4 timmar för oss.

Igår hade jag en bra dag på jobb, fick hoppa in lite tidigare än vanligt och jobbade till halv 11. Det var ett slitsamt pass med det som gör ett jobbpass till ett bra pass är att det flyter på under dagen, att jag är flink i efterarbetet och att det stod godis inne i räknerummet. Då är det helt okej att vara nästan sist ut ur affären!

HA DE

Torsdag, femte veckan

Publicerad 2012-02-23 17:09:53 i Vår,

Ibland så löser allt sig väldigt fint.
Hade en helt ledig dag framför mig imorgon som jag faktiskt inte riktigt visste hur jag skulle fylla.
Eftersom jag jobbar hela lördagen ville jag inte hitta på något allt för jobbigt fredagkväll så jag hade inget planerat.

För en timme sen fick jag ett mail från min chef som undrade om jag kunde jobba imorgon 09.00 - 17.00.
KLART! Precis som om det var meningen att jag skulle göra det från början och därför inte hade bokat in något.

Fick tyvärr avboka en fika idag pga. migrän så har bara sovit med genom dagen. Snart kommer Elias hit och lagar mat till/med mig. Känns bra att vi båda ska upp och jobba kl. 9 imorgon och därför kan gå och lägga oss samtidigt.


I solen i söndags!

Onsdag, femte veckan

Publicerad 2012-02-22 13:11:45 i Vår,

Äntligen har jag öppnat ett bankkonto här i Norge. Tog mig själv i kragen och traskade ner till bankkontoret som faktiskt ligger ganska nära och fixade det. Nu har jag ett kontonummer och om en vecka får jag ett kort och tillgång till internetbank.

Ganska skönt att slippa använda sig av utlandsbetalning när jag ska betala hyran till Hanna. Det är både klyddigt, tidskrävande och en smula dyrt. 

Har vant mig vid att börja sent nu men inte vid att sluta så sent. Jobbar 16.00 - 22.15 idag. Har kommit på ett nytt sätt som jag kan räkna kassan på i slutet av dagen så idag hoppas jag det går snabbare än vanligt. Kan vara skönt att inte vara den sista som lämnar butiken förrutom väktaren...

HA DE

Tisdag, femte veckan

Publicerad 2012-02-21 12:52:01 i Vår,

Nu var det många dagar sen jag skrev!

Familjen + Lovisa (-Molly) var här under helgen. Det var jättemysigt att ha dem här men de 2 dygnen gick jättefort och nu sitter jag här ensam igen.
Vi hann med det "viktigaste" som Operahuset, Karl Johan, Slottet, Grunerlökka och Vigelandsparken.

I lördags visade sig Oslo från sin värsta sida (vädermässigt) med 0-gradigt och regn men visade sig från sin bästa sida dagen efter med strålande solsken (i alla fall just när vi ville ha det).

Åkte tyvärr på en förkylning lagom tills att de anlände och den håller i sig än. Lyckades jobba mitt första kvällspass igår med förkylningen men är glad att jag är ledig idag. Ganska kämpigt att jobba till 22.15, speciellt när man har förkylningshuvud och inte kan räkna helt rätt. Kom inte därifrån förrän 22.40...

Ikväll ska jag träffa två tjejer på en fika inne i stan. Ska bli skönt att få prata lite svenska :)

HA DE


Får nog ta alla mina besökare hit. Bra ställe och bra café!

onsdag, fjärde veckan

Publicerad 2012-02-15 13:21:27 i Vår,

Jobbar varje dag denna veckan. Det är slitigt men samtidigt går tiden fort eftersom det är så mycket att göra. Varje dag lär jag mig en ny kod utantill så nu kan jag både bananer och päron! Haha.

Jobbet drog ut på tiden igår så tyvärr fick Elias vänta utanför min port i 30 min innan jag halv 9 kom springandes med andan i halsen. Vi hann i alla fall med en sen middag, lite Grammiskollande och sen somnade vi i bäddsoffan.

Om 10 min ska jag sticka iväg mott jobb igen. Lär mig mer och mer för var dag så idag hoppas jag att jag är lite snabbare på efterarbetet. En himla massa papper som ska fyllas i och pengar som ska räknas exakt.

Ha de!


För någon kväll sen såg det såhär fint ut utanför mitt fönster. Svårt att fånga på bild dock.

Måndag, första dagen på jobb

Publicerad 2012-02-13 20:34:24 i Vår,

Idag var jag på upplärning på Coop och dagen har gått jättebra :)

Fick tilldelat mig en massa jobbkläder, nycklar, lösenord, brickor och andra grejer och sen fick jag komma ner till kassorna för upplärning. Stod bakom vid ett köp men sen fick jag direkt pröva själv och det gick galant. Jag hade en person bakom mig 75 % av tiden som hjälpte mig med PUL-koderna till alla saker som skulle vägas men annars klarade jag mig nästan själv. Hehe.

Bananer -5730 - BOM!

Var där bara drygt 4 timmar men det kändes som en hel arbetsdag och jag är helt slut just nu.
Imorgon ska jag vara där 4 timmar till och på kvällen kommer Elias hem till mig.

Här kommer lite bilder ifrån helgen!


Snowboard VM har börjat så smått i Oslo i helgen så jag, Elias och Viktor bestämde oss för att gå och kolla när några knattar kvalade och efter det tog vi en långpromenad i det fina vädret. Slottet i bakgrunden, och såklart killarna!


Utsikten från slottet ner mot stan och Karl Johans gate. På kvällen bjöd Elias mig på Grattis-till-det-nya-jobbet middag på ett fancy ställe där Elias andra sambo Johan jobbar. Supergod mat!


På museum i Söndags. Helt galet många uppstoppade djur och dinosaurieskelett.


Naturhistoriska var det förresten. Inte bara roliga grejer utan även en massa montrar med bergarter... då var det roligare att titta ut på solen och snön på museets pampiga innergård i den botaniska trädgården. Efteråt åt vi våfflor på det lilla kaféet, som jag suktat efter det!

Klem på er alla!

lördag, tredje veckan

Publicerad 2012-02-11 11:12:06 i Vår,

JOOOOOOOOOOOBB!

Det tog 3 veckor och 29 stycken CV:n men sen fick jag äntligen ett jobb.
Det är ett kassajobb på Coop Obs! kvällar och helger (=lördagar). Dessutom sa chefen jag pratade med att de ofta ringer in folk på dagarna också och speciellt när jag är så pass tillgänglig kan jag få många extra dagar!

En annan dag kan jag berätta hur jag fick det men idag är det dags att fira lite!
Jag och elias ska gå på museum och ikväll ska vi käka ute.
Ha de!
KLEM

Fredag, tredje veckan

Publicerad 2012-02-10 10:52:38 i Vår,

Sitter hemma hos Elias.
Vi somnade runt 10-tiden igår, haha.

Idag ska jag ta mig i kragen och lämna ut mina sista två cv:n och kanske köpa mig ett par pjäxor (???) till längdskidorna jag kan låna av Hanna.
Hade varit roligt om man hade kunnat komma ut på en tur! :)
Sen är det helg och jag vet inte riktigt vad som händer, men nästa vecka ska jag nog träffa två tjejer på fika och nästa helg kommer familjen på besök, det ser jag fram emot!
Klem

onsdag, tredje veckan

Publicerad 2012-02-08 10:25:36 i Vår,

Att vara utan internet är otroligt enerverande. Speciellt när man befinner sig i ett annat land och inte har något jobb.

Så i förrgår åkter jag efter efter en evighetsjakt efter ett postkontor hem till Elias och surfade loss. 

Under dessa två dagar har jag trots allt hunnit med en liten del. En lång to-do lista är avbockad men inget jobb har hört av sig.
Jag har just nu endast 2 cv kvar av alla dem jag skrev ut och vet inte riktigt vad som är nästa steg...
Jag längtar hem idag!

Söndag, andra veckan

Publicerad 2012-02-05 19:44:04 i Vår,

En kall och snöig söndag!

Åkte hem till Elias igårkväll, efter att jag suttit och kollat på svenska Melodifestivalen (haha).

Idag tvingade vi upp oss själv i god tid så vi skulle hinna hitta på något innan Elias var tvungen att sticka till kontoret och göra det sista på jobbet. 

Vi gick och kollade på det häftiga operahuset här och sen åkte vi vidare till Aker Brygge, ett ställe som liknar västra hamnen i Malmö lite. Tyvärr var det svinkallt och snöigt så vi sa till varandra att vi får åka dit igen till våren så man kan njuta lite istället för att huka sig mot snöflingorna.

Efter det åkte vid till Elias kontor och jag fick se stället där han jobbar på och efter lite mat åkte jag hem.

Nu sitter jag hemma i soffan och försöker ladda inför en ny vecka. Lite ångest inför jobbsökandet men det finns inte så mycket annat än att kämpa på!
Ska ta kontakt med någon bank imorgon så jag kan skaffa ett norskt bankkonto.

Önska mig lycka till.
KLEM

Söndag, andra veckan

Publicerad 2012-02-05 19:41:44 i Vår,

En kall och snöig söndag!

Åkte hem till Elias igårkväll, efter att jag suttit och kollat på svenska Melodifestivalen (haha).

Idag tvingade vi upp oss själv i god tid så vi skulle hinna hitta på något innan Elias var tvungen att sticka till kontoret och göra det sista på jobbet. 

Vi gick och kollade på det häftiga operahuset här och sen åkte vi vidare till Aker Brygge, ett ställe som liknar västra hamnen i Malmö lite. Tyvärr var det svinkallt och snöigt så vi sa till varandra att vi får åka dit igen till våren så man kan njuta lite istället för att huka sig mot snöflingorna.

Efter det åkte vid till Elias kontor och jag fick se stället där han jobbar på och efter lite mat åkte jag hem.

Nu sitter jag hemma i soffan och försöker ladda inför en ny vecka. Lite ångest inför jobbsökandet men det finns inte så mycket annat än att kämpa på!
Ska ta kontakt med någon bank imorgon så jag kan skaffa ett norskt bankkonto.

Önska mig lycka till.
KLEM

fredag, andra veckan

Publicerad 2012-02-03 17:58:39 i Vår,

Hanna åkte inatt, så nu är jag ensam i lägenheten i 5 veckor, trist.
Somnade inte förrän hon stack kl. 3 inatt så jag sov länge idag, pinsamt länge... Skulle inte vara fel med lite jobbrutiner nu!

Annars tyvärr inget nytt på jobbfronten. Förrutom en pyttepyttesak som inte räknas.
Idag när jag var och handlade mat på Meny kom det fram en ur personalen och sa "Jag lämnade din söknad till butikschefen, för det var väl du som lämnade den?"
Jag var där i tisdags eller onsdags och lämnade den så det var lite roligt att han kände igen mig utan att jag tog kontakt. Men som sagt, butikschefen har ju inte kontaktat mig...

Unnade mig en flaska vin idag! Priset på en vinflaska här ligger på runt 90 - 150 nok så det var första gången jag tyckte det var värt det. 

Ikväll kommer Elias hit och käkar thaigryta med mig. Tyvärr måste han jobba imorgon då musikvideon har jobbar med för Warner music och Donkeyboy ska vara klar på måndag. Det är riktigt tråkigt att han måste jobba över helgen men vad gör man inte när man precis fått ett nytt jobb.
På söndag hoppas jag på lite upptäckande!

Ha de

Smygstartade lite.

Torsdag, andra veckan

Publicerad 2012-02-02 11:46:26 i Vår,

Nu känns det lite bättre, klart jag kommer få ett jobb, men det kommer kanske ta ett tag till.

Svinkallt ute igår, gick omkring nere på stan och lämnade in några cv. Lyckades även hamna inne på rean inne på Lindex och för första gången sen 2000 har jag köpt mig ett par benvärmare. Nu slipper jag få snö in i skorna!

Sitter hemma hos Elias nu. Kom hit igårkväll och nu är Elias sen länge på jobbet men jag sov lite längre. Dels för att det är skönt och dels för att vattnet och avloppet i min lägenhet är avstängt idag mellan 09.00 och 21.00.
Får se vad jag hittar på idag, kanske lyckas lämna ut något cv till men ut ska jag i alla fall. 

Tror faktiskt jag ser lite lite sol utomhus så ska kanske försöka hitta något på stan jag kan titta på? Eller följa med tunnelbanan ut till slutstation och se vad som finns där? 

Ikväll är Hannas sista kväll i Norge. Imorgon 03.00 beger hon sig till Indien i 5 veckor så ikväll ska väl lösa allt det sista. En sak som oroar mig är att hon inte fått mina pengar än, det är ju en del klydd med att föra över pengar från ett utländskt bankkonto men nu har det gått mer än en vecka så de borde vara framme nu...

Hoppas ni får en bra dag, imorgon är det fredag och helg!

Onsdag, andra veckan

Publicerad 2012-02-01 11:00:37 i Vår,

Ingen rolig morgon (eller förmiddag för de flesta andra)
Vaknade upp alldeles för sent, vilket betyder att jag fortfarande är trött, spillt på min vita pläd, ingen har ringt mig angående jobb och inga nya jobb har kommit upp på jobbsidorna...
Dessutom har jag lämnat ut mina cv:n till alla ställen jag kan komma på och vet inte riktigt vad jag nu ska göra...

Men måste ju trots allt fortsätta. Får åka in till stan och vandra omkring och se om de finns några butiker jag missat.
Tänkte att jag skulle börja söka barnehagejobb denna veckan men eftersom jag inte fått mitt utdrag ur belastningsregistret än är det lite onödigt. Undrar var det har tagit vägen, är lite rädd att det har hamnat på Rönnen.

Ha de

Om

Min profilbild

Nelly

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela