nellymoberg

Herregud

Publicerad 2012-05-31 22:54:35 i Vår,

"KALLELSE

Du är välkommen på intagningstest den 12/6 kl. 09.00-16.00
Yrkeshögskolan Landskrona Emaljgatan 7, våning 3, Landskrona

Intagningstest innebär att du under dagen gör fem olika tester utifrån följande kriterier,
Idérikedom, problemlösning, samarbete, engagemang, kommunikation, ledarskap, presentation.
Testerna sker på följande vis, skriftligt prov, grupparbete och redovisning.
Testerna bedöms av representanter från Ledningsgruppen för utbildningen och personal från skolan.
Vi bjuder på bulle med kaffe eller dryck. Medtag gärna förtäring och dryck då restaurang ej finns på området. Under antagningen finns våra studerande på plats för att besvara era frågor kring utbildningen.
Om du blir antagen och behöver studentboende finns detta på skolområdet. Kontakta Landskronahem eller besök deras hemsida www.landskronahem.se för ytterliga info.
Medtag foto till antagningen då vi har många sökanden. Skriv namn och personnummer på baksidan av fotot.

För ytterligare frågor kring antagning kontakta
Aida Winnerström på tel. 0418 47 33 09 "


NU blev jag nervös...

Torsdag - helgen

Publicerad 2012-05-31 10:07:19 i Vår,

Hej!
Har varit en del knas med internet och mycket på jobbet (Kan berätta mer om det en annan gång) så jag har inte hunnit berätta om helgen med Molly. Dags för det nu!

Fredag:
Plockade upp Molly vid 3-tiden på bussterminalen och åkte svettandes hem till mig och vilade/fikade lite innan vi tog bussen till mitt jobb och handlade mat.
På kvällen tog vi oss till Sofienbergsparken där bland annat Elias, Johannes och Line väntade och där hängde vi tills det äntligen blev lite normal värme och vi tog t-banan hem vid 11-tiden.

Lördag:
Vaknade upp till ännu en dag med fint väder och vi tog oss in till stan och Karl Johan. Där gick vi i en massa butiker (samma som hemma), gick till slottet, en sväng till Aker brygge och vid 4tiden var vi helt slut (mest jag) och åkte hem. På kvällen hjälptes vi åt med att slinga mitt hår, lagade kycklinggryta och hejade fram Loreen.

Söndag:
I söndags var vi mycket piggare och gav oss iväg ganska tidigt med ryggsäckarna packade med matsäck och badkläder. Först tog vi en sväng upp på Operahuset, sen Akershus festning och tillslut hoppade vi på färjan mot Bygdöy. Väl framme där promenerade vi till andra sidan halvön och kom fram till badplatsen där vi mötte upp Elin och Safin.

Efter att vi legat på den enda platsen som var ledig och svettats i solen ett tag (och köpt glass!) kom Elias och hela hans kollektiv och vi gick vidare till badplatsen på andra sidan bukten som såg så fin ut. När vi kom fram dit visade det sig att det var en nudiststrand...Haha!

Vi bestämde oss för att lägga oss där trots allt. Vi hittade en bra plats mellan folk som var påklädda och behövde bara titta långt bort mot horisonten när vi skulle ta oss ner mot vattnet för ett dopp. Första doppet! Det var så himla skönt, blir glad bara jag tänker på det.

Resten av söndagen spenderade vi där i solen i gräset och grillade korv, kastade frisbee och hade det väldigt fint. Vid 8-tiden började det bli lite kallt och vi begav oss hem. När väl jag och Molly kom hem till lägenheten var vi helt slut efter dagen i solen och somnade väldigt tidigt.

Måndag:
I måndags hann vi bara ta en promenad i området där jag bor och sen tog Molly bussen hem mot Sverige vid halv 2 och jag åkte hem till Elias och bakade tårta till Johannes som fyllde år!

Vi använde nästan bara Mollys kamera så här kommer några bilder från henne:
(nej det gör det inte alls det, de va för stora, så här kommer några mobilbilder istället)













Tack för helgen!

Fredag - lediga dagar och besök!

Publicerad 2012-05-25 11:53:50 i Vår,

Äntligen är det fredag!

Igår jobbade jag mitt sista pass för denna veckan. Eftersom att Molly kommer imorgon och att det är Pinse (pingst) är jag ledig fre - mån och det känns helt underbart.
Startade ledigheten igårkväll med att cykla ner till Aker Brygge tillsammans med Elias och käka glass.

Vid 3-tiden ska jag plocka upp Molly vid bussterminalen och senare ikväll blir det fint parkhäng. Så himla fint.
Nu ska jag ut och lägga mig en timme i solen och sen göra mig iordning.

Hoppas ni också får en fin helg!

Onsdag

Publicerad 2012-05-23 13:21:55 i Vår,

Igår var en lite jobbig dag på jobb. Lill-chefen blev lite småsur på mig för att hon inte fått reda på att jag ska till Sverige en vända i början av juni. Jag trodde att det räckte med att skriva det i den pärmen där vi skriver om vi kan jobba eller inte, speciellt eftersom hon därigenom godkänt att jag är ledig nu till helgen då Molly kommer. 

Nu såhär i efterhand förstår jag ju att jag borde meddelat henne också samtidigt som jag skrev i pärmen eftersom det gäller en hel vecka men gjort är gjort. I och med att jag åker hem til Sverige fre den 8:e är jag ledig 3 helger i rad och det var nog mest det som var lite osmart. 

Kände mig både lite dålig själv för att jag kanske gjort lite fel men samtidigt lite småsur själv eftersom jag bara är anställd som extrahjälp och får mitt schema så sent som torsdagen innan veckan och därmed inte kan planera något alls. Det löste sig till slut med att jag får jobba nästa helg igen då jag och Elias reser till Drammen över natten. Blir satt på en tidigt vakt så att jag slutar redan två och inte halv nio som vanligt :)

Var riktigt svettigt väder ute (idag också för den delen) och jag gick både till och från jobb. Handlade lite mat efter jobb (med ett gåvekort från jobb så jag betalade inget! :)) och tänkte ta bussen hem, men var rädd för att den skulle vara sen och svinvarm så jag gick istället, var helt blöt när jag äntligen kom hem! Idag blir det buss...

Igårkväll var jag förresten på Kino! Jag och Elin såg Dark Shadows med Johnny Depp. Inte tillsammans med Johnny Depp utan med Johnny Depp som i att han spelande huvudrollen. Rekommenderas! 



En bild för att inlägget inte ska bli så tomt. Åkte hem vid halv 12 och då gick jag endast i linne och kortärmad kofta hem från t-banan. Så sjukt skönt!

Idag jobbar jag kväll och har de senaste två timmarna legat ute i solen och läst. Första gången som det verkligen känns värt att jobba kväll :)
Bara två jobbpass till och sen har jag långhelg! :)

Måndag - helgens begivelser

Publicerad 2012-05-21 18:27:28 i Vår,

Även fast jag jobbat 2/3 av helgens kvällar har det varit en mycket fin helg. 



Jobbade kväll fredag och fick mig många timmars sömn natten till lördagen. Startade sen dagen med lyxfrukost, igen! 



Jobbade sedan stängning men var trots allt väldigt pigg när jag kom hem strax innan nio så jag stack hem till Maria. När kvällen blev natt gick vi ut till ett ställe som hette Memphis och till slut sprang jag hem i regnet till Elias.



I söndags åkte jag, Elias, Johannes och Viktor till holmenkollen! Har tänkt tanken väldigt länge men inte blivit av förrän nu. Vi tog t-banan hela vägen upp dit och gick sen omkring i skogen, hade picknick mitt ute i ingenstans, tittade på fina utsikter och kastade lite frisbee. 







Att vara ute i naturen är nästan alltid bäst. Och som jag fått användning av mina träningsskor!

Idag då? Idag har jag jobbat och för första gången gått hem från jobbet.
Akkurat nå sitter jag i soffan och smälter maten, bjöd Hanna på köttfärslimpa med hela rubbet och hon blir alltid så imponerad när jag lagat allt från grunder. Applåder till mig.

Måndag - forecast

Publicerad 2012-05-21 10:16:34 i Vår,



Hoppas ni får lika fint väder i Sverige!
Nu ska jag iväg och jobba ett kort pass och ikväll kommer ett inlägg om den fina helgen.

Ha de!

Lördag - 17 MAJ!

Publicerad 2012-05-19 13:22:00 i Vår,

I torsdags var det 17:e maj och för mig blev det en heldag. Börjar med lite bilder!



















Dagen startade med lite dåligt väder men en massa norska flaggor på vägen till t-banan och Elin. Hemma hos Elin väntade lyxfrukost, vänner och flaggmålande. Vid lunchtid gick vi ner mot stan och kollade parader och vinkade till kungligheterna. När det dåliga vädret kom tillbaka stack vi hem till Line och mötte upp Elias och Johannes. Det fina vädret kom tillbaka - vi drog ut igen. Kvällen närmade sig - vi gick tillbaka hem till Line och lagade mat och hade det trevligt. Kvällen slutade med en sväng ner till en skateboardramp (?) tillsammans med Elias och hans vänner. Otroligt mycket som hände på samma dag och jag är fortfarande trött efter den dagen...

Mycket bra 17e maj!

Onsdag - budget

Publicerad 2012-05-16 11:51:49 i Vår,

Ni börjar väl bli trötta på att jag tjatar om jobbet hela tiden. Men igår var det faktiskt helt galet mycket folk. Jag skulle egentligen stått i infon sista 3 timmarna men var tvungen att hoppa ner och ta en kortkassa och var 5:e minut ropa till den 20 meter långa kön "Denna kassan tar bare koooort!"
Hade lite ont i huvudet när jag stack till jobb men otroligt nog försvann den någon gång under kvällen, fattar inte hur. Nog om det.

Har denna månaden (eller mellan mina löner 12e april - 12:e maj) skrivit upp varenda liten småsak jag handlat. Kunde därför i fredags räkna ihop och se vad jag har lagt mina pengar på denna månaden. Några av er kanske skulle tycka det vore intressant och veta vad mina utgifter här i Norge är? Här kommer dem i alla fall:

Mat: 1500 ,-  Levt ganska bra på den summan, normal månad.

Kläder: 700 ,- Köpt lite mer än vad jag tänkt mig. Bor ganska nära ett Fretex (frälsningsarmén) så därför. Second hand är ganska dyrt här ändå.

"Fika": 300 ,-  Har faktiskt inte fikat någon gång men här har jag räknat med vin o.dyl. plus småköp på ställen typ 7/11.

Mobil: 300 ,-  Har kontantkort men måste vara något knas med det, pengarna går för snabbt.

Hygien: 100 ,-  Köpte en solkräm...

Transport: 700 ,- Mitt buss/t-bana/båt/tåg-kort plus ett cykelkort (engångssumma för cykel)

Boende: 5700 ,-  Elen kom desverre denna månaden, 700 kr för 3 månader som Hanna tyckte var billigt.

Övrigt/Nöje: 1000 ,- Ovanligt mycket eftersom jag köpte mina nya träningsskor för 800. Sen har jag räknat med bio och lite småskit.

Alla de här summorna är såklart i norska. Tjänar ju mina pengar i norska så räknar inte om till svenska. Endast när jag för över till mitt sparkonto (som jag för första gången kunnat göra sen jag kom hit!)

Ikväll ska jag jobba och imorgon är det 17:e maj och firande!

Tisdag - sjukdom

Publicerad 2012-05-15 11:05:56 i Vår,

Sen jag senast skrev har det inte hänt speciellt mycket alls. Vardagen har rullat på.
Jobbade dag i fredags och hängde med grabbarna på kvällen eftersom Måns var  på besök. Det blev en riktigt grabbig kväll med öl, soffhäng, mario cart, hockey och till sist en öl ute.

I lördags jobbade jag stängning och avslutade kvällen med film och godis själv i soffan. Dagen efter, på söndagen tog jag det riktigt lugnt och åkte hem till Elias igen och lagade en misslyckad kladdkaka och såg på Mad men.

Var även ledig igår, måndag men gjorde inte många knop. Värsta sjukmorgonen med huvudvärk, halsont och nästäppa. Tog mig hem, tittade en massa på Desperate Housewives, handlade lite mat inför kommande dagar och blev bjuden på konstig norsk burkmat av Hanna.

Är som sagt lite sjuk. Men sjukdomen ändrar sig lite varje dag och jag förstår ingenting. Ibland vaknar jag upp med riktigt halsont och ibland är det näsan eller huvudet. Håller tummarna för att det går över snart för nu väntar två jobbdagar och sedan är det 17:e maj! Då kan man ju inte vara sjuk ju...

Är det förresten någon som läser det här? Har varit väldigt tomt på kommentarer...

Torsdag - Blä

Publicerad 2012-05-10 17:15:04 i Vår,

Haft en riktigt jobbig natt. Efter jobb igår åkte jag direkt hem till Elias och hade det jättefint med spicy pork, fruktsallad, Mad men och grabbarna. Vid sängdags märkte jag ett litet frö till migrän över höger öga men tänkte att jag precis skulle gå och lägga mig och att det var lugnt. Hade ju såklart ingen medicin med mig heller...

Sov väldigt oroligt, det var för varmt, bilarna utanför lät för mycket, Elias var i vägen och huvudet blev värre. Klockan fyra vaknade dessutom fåglarna och började kvittra otroligt irriterande så då gav jag upp och ställde mig och stirrade ut genom köksfönstret. Hade innan dess varit uppe några gånger och utan resultat letat efter både värktabletter och öronproppar.

Slängde mig till slut i soffan i vardagsrummet med en extra kudde över huvudet för att stänga ute fåglarna som fortfarande lät en del. Sov från och till tills klockan blev 8 och jag kunde ringa och sjukanmäla mig. Första gången jag ringt och sjukanmält mig från ett jobb faktiskt. 

Vid 9 när apoteket hade öppnat stack Elias dit för att fixa lite tabletter till mig men kom tillbaka med vanliga värktabletter då de här i Norge tydligen inte säljer migränmedicin utan recept...
Med vetskapen om att jag inte skulle gå till jobb lyckades jag trots bristen på medicin somna lite till och vaknade igen vid 12. 

Orkade ta mig hem vid 3-tiden och nu mår jag helt okej. Har druckit kaffe, ätit bär och kesella och gjort lite av min städning denna torsdag. Hoppas på att kunna somna tidigt ikväll så att huvudvärken och tröttheten kan vara helt borta till jobb 08.30 imorgon! Håll tummarna för mig :)

Klem

Måndag - uppdatering

Publicerad 2012-05-08 11:59:40 i Vår,

En snabb uppdatering över de senaste dagarna kanske vore på sin plats...

Fredag:
Jobbade 13.00 - 21.00 och kom hem till en lägenhet som doftade hemmagjord pizza. Hannas lillebror har varit på besök i helgen så pizzan intogs och senare åkte jag hem till Elias. Han har varit/är sjuk så han somnade före mig och jag stannade upp lite längre med de andra killarna och kollade film.

Lördag:
Jobbade 14.00 - 20.15 och tog sedan t-banan direkt hem till Elin. Spenderade kvällen mest i hennes säng utan att göra något speciellt och strax efter midnatt tog jag mig hem till Elias igen.

Söndag:
Lediga dag! Jag, Elias och Johannes (som förövrigt kom till Oslo i torsdags för en månads jobb) hängde lite i parken och införskaffade en massa härlig grillmat till kvällen. Vi gjorde sinnesjukt goda grillspett och trots att det var lite för kallt åt vi för första gången på deras balkong. Skön söndag.

Igår, Måndag:
Påbörjade min 6dagars arbetsvecka med ett 09.30 - 16.30 pass med nya fula t-shirtar som vi måste ha på oss för att affären firar 30 år. Dagens plus: 40 % på all frukt! Köpte med mig jordgubbar, melon och mango hem :D

Nu måste jag skynda mig och laga lite lunch innan jag ska börja jobba klockan 1. Kanske inte så bra att sätta sig här precis innan. Hej hopp!

Torsdag - eller är det tisdag?

Publicerad 2012-05-03 18:19:15 i Vår,

Känner mig smått förvirrad. Konstigt att vara ledig i tisdags och idag. Imorgon inleder jag dessutom en jobbhelg.

Annars mår jag fint. I måndags på Valborg var det regningt väder hela dagen och på kvällen jobbade jag. Det var en väldigt stressigt arbetspass och jag hoppade helt valborgskvällen och sov hela natten istället.

I tisdags var det superfint väder. Vi hängde i parken hela eftermiddag och grillade korv, igen. Riktig sommarkänslan när jag och Elias gick hem på kvällen utan att frysa i tunna kläder.

Igårförrmiddag mötte jag upp Elin och Maria vid Aker brygge och tillsammans tog vi färjan till Bygdöy. Där åt vi glass, vandrade omkring bland alla de fina husen med lockande trädgårdar, låg i solen lite vid "stranden" och tog sen bussen in till stan igen och jag stack till jobb. På jobb väntade årets slappaste pass och tiden gick lååååååååångsamt. 

Idag är jag ledig. Hunnit med en löprunda, matinköp (kan ju inte hålla mig från jobb), städning och nu har jag och Hanna precis avnjutit en perfekt ugnspannkaka. Roligt att bjuda Hanna på mat hon aldrig smakat förr, nästa vecka är det hennes tur. Det bästa är att det nu finns en bit över till mig imorgon...


Maria och Elin på färjan. Vi åker förresten "gratis" med våra vanliga busskort.


Om

Min profilbild

Nelly

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela