nellymoberg

Fredag, tillbaka i Oslo!

Publicerad 2012-03-30 14:27:35 i Vår,

Äntligen efter några extra dagars vistelse i skåne pga. kräksjuka är jag tillbaka i lägenheten i Oslo.
Bussresan gick fint igår och sen stannade jag natten hos Elias. 

Ikväll och imorgon ska jag jobba men jag har haft tid idag att packa upp, gå och handla lite mat och sånt där. Är ännu inte sugen på riktigt mat direkt så jag gjorde mig en grekisk sallad. Känns mycket bättre att äta friska och färska matvaror.

En annan dag ska jag berätta om vistelsen "hemma". Nu ska jag lite försiktigt kasta mig in i helgen och försöka tillfriskna helt så jag kan mumsa påskmat och godis nästa vecka!

Ha de

Onsdag - imorgon åker jag hem!

Publicerad 2012-03-21 12:21:06 i Vår,

Hade en riktigt slapp dag igår, tisdag. Tränade lite, städade lite, packade lite, läste bok och hjälpte Hanna skruva upp en spegel i stuen. Fick tyvärr lite ont i huvudet framåt kvällen så fick bli hemma hela dagen.

Imorgon åker jag hem! Har inte blivit inringd till jobb så nu ska bara det sista fixas. Väskan blir ganska full ändå eftersom jag transporterar hem en del vintergrejer som jacka och stora pjäxor. Hoppas att jag kan släpa väskan till bussen själv imorgonbitti.

I eftermiddag ska jag ta en promenad till Bryn senter där Elin jobbar för en fika med henne på hennes paus och senare ikväll ska jag ta med mig packningen hem till Elias. Han har skrivit ut mina bussbiljetter på jobb och dessutom bor han närmre bussterminalen dit jag ska ta mig kvart över 8 imorgon.

Vi ses där hemma!

Onsdag - imorgon åker jag hem!

Publicerad 2012-03-21 12:21:05 i Vår,

Hade en riktigt slapp dag igår, tisdag. Tränade lite, städade lite, packade lite, läste bok och hjälpte Hanna skruva upp en spegel i stuen. Fick tyvärr lite ont i huvudet framåt kvällen så fick bli hemma hela dagen.

Imorgon åker jag hem! Har inte blivit inringd till jobb så nu ska bara det sista fixas. Väskan blir ganska full ändå eftersom jag transporterar hem en del vintergrejer som jacka och stora pjäxor. Hoppas att jag kan släpa väskan till bussen själv imorgonbitti.

I eftermiddag ska jag ta en promenad till Bryn senter där Elin jobbar för en fika med henne på hennes paus och senare ikväll ska jag ta med mig packningen hem till Elias. Han har skrivit ut mina bussbiljetter på jobb och dessutom bor han närmre bussterminalen dit jag ska ta mig kvart över 8 imorgon.

Vi ses där hemma!

Måndag, 19:e Mars

Publicerad 2012-03-19 13:20:40 i Vår,

Ännu en helg har susat förbi, precis som vanligt.

Timbuktu i fredags var riktigt bra! Jag och Elin hamnade ganska nära scenen och det var mycket bra stämning.
Efter konserten stannade vi kvar ett tag på klubben men kvällen hade börjat tidigt för oss så strax innan 1 var jag hemma hos Elias

I lördags började jag inte jobba förrän 15.00 så jag hann sova ut hos Elias. Jobbade sen fram till halv 9 lite drygt och senare på kvällen bestämde jag mig för att åka hem till Elias ännu en gång.

Söndagen började med sovmorgon och frukostinhandlande. Förrut har Elias och hans sambos delat på all mat men förra veckan fick Elias för sig att han ska ha maten för sig själv och därför låg där i princip bara en påse med potatisar på Elias hylla. På eftermiddagen åkte vi ner till Akers fästning nere vid hamnen och kollade på den fina utsikten. Det var väldigt fint! 

Solen sken men det var ganska kallt i blåsten. Trots detta kände jag att det var dags för årets första mjukglass, så jag köpte mig en softis i kjeks! På kvällen hann jag med en fika med Elin och två nya tjejer. Vi har nu planerat in en utgång till näst nästa helg så nu känns det inte lika farligt att bege mig tillbaka till Oslo efter skånehelgen.


Utsikt över Aker brygge

Idag har jag hunnit med allting lite för snabbt. Trodde att jag gick upp vid halv 11tiden men när jag varit vaken i en timme ser jag att klockan bara är 10. Måste ha drömt det där. Har i alla fall hunnit med en springrunda, lite yoga, en dusch och lite städning av rummet. Börjar jobba vid 4 idag så tills dess ska jag bara ha lagat lunch. Skönt!


Fredag, vecka 8

Publicerad 2012-03-16 13:27:12 i Vår,

Igår storkoste jag och Hanna oss framför tv:n. Kul med sällskap igen! Var väldigt trött efter dagens tidiga morgon så inatt har jag sovit så himla skönt. Äntligen en ledig dag!

Imorse for Hanna hem till sina föräldrar och är borta över helgen så idag är jag ensam igen. Har varit ute på en lite spring/gå-tur i det ganska tråkiga vädret och ska bara hänga här hemma hela dagen. Jobbkläderna ligger i tvättmaskinen och snart ska jag hoppa in i duschen.

Matkulturen här i Norge är inte speciellt annorlunda från Sverige men jag ser en del konstiga matvaror flyga förbi på mitt band varje dag så nu har jag bestämt mig för att testa lite. 


Dålig bild. Men det är som små runda tunnbröd bakade med potatis. Inte så himla spännande men norrmännen äter det tillsammans med korv. Har köpt hem lite korv så ska testa det snart!


Detta smaskade jag på igår. Hanna och Henrik blev förvånade när jag inte visste vad det var. Smakade lite som kanelbullar, fast mer degigt. Själva lefsen är typ som en blandning mellan bröd, pannkaka och bulle. Mellan lefseplattorna (eller vad man ska kalla det) finns smör, socker och kanel. Gott, men sött!

Ikväll ni. Ikväll ska jag se/lyssna på Timbuktu. Han har en spelning här på ett ställe som heter Blå och dit ska jag gå med Elin, Christina och några till. Kul fredag! :)

Torsdag, vecka 8

Publicerad 2012-03-15 19:25:04 i Vår,

Blev en femdagars arbetsvecka för mig trots allt. Hoppade som sagt in i tisdag, hade ett planerat jobbpass igår och blev inringd idag.

Trodde jag skulle vara ledig idag så igårkväll hängde jag med Elin och en av hennes sambos till en öppen scen-grej på Grönland. Gratis inträde, härlig stämning och lite olika filurer på scenen. Kunde ju dock inte låta bli att kolla på ljusriggen, spana in lampor och sucka över hör dåliga både ljudteknikern och ljuskillen var. Det blev rundgång lite ibland, artisterna på scen bad om att få höra sig mer i monitorerna och värden på scenen var tvungen att fråga om han kunde få lite ljus på sig. Jag hade nog kunnat göra det lite bättre.


Det såg ut som en miniversion av en teater. Tror stället hette Caféteatret!

Trodde som sagt att jag skulle vara ledig idag men halv 11 får jag ett sms från chefen om jag kan jobba som idag klockan 8 - 15. Så det gjorde jag. 

Glömde köpa en sak efter jobb idag men insåg att jag faktiskt kunde gå ut och göra det efter att jag hade varit hemma en halvtimme. Längesen jag hann med något efter jobb när det fortfarande är ljust. Härligt med sol!

Idag kom Hanna och hennes kjäreste hem när jag stod och lagade gulashsoppa och när de frågade vad det var för något var jag ju bara tvungen att tvinga dem att äta med mig. Fick bra betyg!

Ledig kväll

Publicerad 2012-03-13 18:11:57 i Vår,

Tisdagkväll och jag har för en gångs skull jobbat dag.
Igår jobbade jag 15.30 - 22.15 och hann innan dess en storstädning av lägenheten så Hanna slapp komma hem till min skit. Inte superskitigt, men bor man i 5 veckor själv hinner man bli lite lat :)

För att låta Hanna och hennes pojkvän vara lite ensamma åkte jag direkt hem till Elias efter jobb. Både jag och Elias var förvånade över hur icke jobbigt det var. Vi jobbar ju om varandra men det kan vara trevligt att ses på jobbdagarna också. 

Skulle egentligen varit ledig idag (vilket jag inte ville) och hade sån tur att jag blev tillfrågad om jag kunde jobba 10.00 - 15.30 som idag. Lite annorlunda att jobba mitt på dagen. Fler gamla i butiken...

Trodde att Hanna skulle vara hemma när jag kom från jobb. Men till hej fick jag en tom lägenhet och en lapp om att hon är i Drammen tills på torsdagkväll. Hon "gleder sig til å sjå meg igjen" i alla fall! 

Har alltså en tom kväll framför mig. Ska laga lite tonfiskpasta och kanske boka den där hemresan som är planerad inför nästa vecka. Hade varit rysligt irriterande om platserna helt plötsligt skulle vara slut. Som jag gleder mig till att komma hem ett tag!

HA DE

Söndag, vecka 7

Publicerad 2012-03-11 22:23:07 i Vår,

Ännu en vecka har gått i Oslo och ännu en helg har passerat med rekordfart.
Helgerna betyder inte lika mycket för mig eftersom jag jobbar så oregelbundet och oftast just på lördagar men det betyder att Elias är ledig och att det händer lite annat. 

Senast jag skrev var i torsdags då jag bävade mig inför jobb. Och med all rätta, det var nog jobbigaste passet än så länge. Min migrän blev värre av allt folk och allt beep, beep, beep och jag var både vrålhungrig och illamående när jag äntligen fick rast. Sista timmen var det extra kaosigt och långa köer till de få kassorna vi hade öppna. Kassörskorna är de som syns mest i butiken och därför de som får ta all skit. Mer om det en annan gång...

Som tur var så var jag ledig i fredags och hade otroligt tur att vakna upp tidigt dagen efter utan spår av gårdagens migrän mer än trötthet. Var helt groggy hela dagen och slappade bara här hemma. Vid 5-tiden åkte jag ner till Grunerlökka och mötte upp Elias efter hans jobb.
Kvällen spenderade vi hemma hos mig med vin och supergod räkröra!

Här jobbar Elias. Inte i den röda stugan, men bakom...*



I köket hos mig.

Ibland lyckas man! 


I lördags gav mig iväg till jobb vid 12-tiden och jobbade till stängning klockan 8. Det var ett helt okej pass förrutom att jag inte kan låta bli att bli grymt irreterad på folk som tvunget ska vara kvar i butiken efter stängning.
Efter jobb stack jag hem till Elin och umgicks lite. Det händer mycket när man är med henne!
Var ute på byn men gick tyvärr inte in någonstans, slutade med att jag tog nattbussen hem till Elias vid strax efter 2. 

En glad tjej!

Idag vaknade jag upp med migrän igen (har jag otur eller vadå?) i en vääääldigt skitig lägenhet. All mat var i princip slut så jag fick gå ner till den enda affären som är öppen på söndagar - Bunnpris-  och köpa bröd och mjölk. Mina migräntabletter är ju slut och jag tror inte samma sort finns här (i alla fall inte till samma pris) så jag fick nöja mig med en vanlig värktablett. 

Jag och Elias stack på eftermiddag när till Majorstuen - en lite finare stadsdel där Elias aldrig tidigare varit och promenerade runt lite. Till slut kom vi tillbaka till Slottet och slottparken där vi avnjöt en chokladbolle (Vetebulle med chokladbitar i) och lite lyxig juice framför de patrullerande slottsvakterna. 

Det här blogginlägget börjar bli väldigt långt så jag avrundar med att säga att vi även har hunnit storstäda Elias kollektivs lägenhet på riktigt och jag har klippt Elias hår.
Imorgon börjar en ny vecka och Hanna kommer hem, skriver mer då!

Ha de,
KLEM

Torsdag, vecka 7

Publicerad 2012-03-08 14:04:09 i Vår,

Torsdag och jobbdag idag. Skulle egentligen varit ledig igår men vaknade av ett sms från chefen och fick hoppa in på kvällen. Hade egentligen planerat in att träffa Elias på kvällen men behövde verkligen det där 4:e arbetspasset då jag bara var schemalagd för 3 stycken.

Hann med ett besök till Ikea innan, tillsammans med Elin. Hängde mest med för sällskapets skull men det är ju svårt att komma därifrån tomhänt så nu har jag en fluffig riktig riktigt blå matta på rummet. Och lite pizzabitar i frysen!

Här i Oslo finns det en gratisbuss som går till Ikea en gång i timmen. Borde finnas i Sverige också!

Idag är en seg dag. Igår snöade det riktigt mycket och imorse vaknade jag med lite härlig migrän.
Upptäckte precis att klockan är alldeles för mycket och att jag snart måste göra mig iordning för jobb, vill mest sova.
Önska mig lycka till!

Måndag, veckan 7

Publicerad 2012-03-05 12:26:55 i Vår,

Ett inlägg om helgens begivelser!

Stannade natten hos Elias i torsdags vilket betydde att jag inte hade så mycket tid innan jag började jobba kl. 4 i fredags. Slutade en halvtimme innan butiken stängde vilket innebar att jag hann köpa den där stora godisskålen som vi hade på tillbud. Kom hem vid kl. 10 och hann inte så mycket mer den kvällen.

I lördags jobbade jag mitt mördarpass 11.00 - 20.30 och på kvällen hade jag planerat in en utgång med E och C. Lite jobbigt att ställa om sig från jobb till fest kl. 9 en lördagskväll men det gick! Vi var först hemma hos E vid Nationalteatret tillsammans med några andra och senare på kvällen stack vi till en klubb som hette Ish. 

Det var en trevligt kväll och jag fick öva på min engelska och norska lite eftersom där inte bara var folk från Sverige. Vid tretiden hittade jag en nattbuss hem till Elias och hoppade i säng.

Gårdagen var en riktigt slö dag. Sov halva dagen och hann sen endast med soffhäng, promenad och lite pannkakslagande innan jag tog mig hem hit igen. 

Idag är jag ledig! Eftersom jag jobbade hela fre och lör känns det lite som om det är söndag idag. Som om min helg blivit flyttad en dag framåt. Har de senaste veckorna dessutom jobbat måndagar så det känns extra lyxigt att jag är ledig idag.

Den här mellandagen behövs verkligen. Jag har inte hunnit diska eller något sen i torsdagseftermiddag så det behövs verkligen nu. Golvet behöver dammsugas, kylen måste fyllas på, en kontantkort måste köpas och jag måste ut och röra på mig.

Bara till att sätta igång!

Torsdag, vecka 6

Publicerad 2012-03-01 11:32:52 i Vår,

Igår jobbade jag kväll. Som lite omväxling var det bara ett 6-timmars pass vilket kändes otroligt skönt.
Sista dagen på månaden igår fick jag äntligen min ansattnummer och fick lära mig att stämpla in och ut för mina pass. Detta betyder även att jag kommer få lön nästa månad (yey!) närmare bestämt den 12:e.

Idag är jag ledig (men ni behöver inte vara avundsjuka, jag jobbar länge både fre, lör) så idag ska jag bara filura här hemma fram tills klockan 5 då jag ska bege mig ner till Grunerlökka och en fika. 

Senare ikväll ryktas det om en tacopaj och middagssällskap på Töyen som jag ju bara inte får missa.

Nu är träningskläderna på att jag ska ge mig ut på en promenad. Jag vet inte hur varmt det är men himlen är blå och solen strålar så jag tror jag chansar och hoppar min tjocka vinterjacka och tar min fleece istället. Håll tummarna för mig.

Om

Min profilbild

Nelly

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela