nellymoberg

Mmm

Publicerad 2009-10-29 14:51:28 i Vår,

Är glad idag. Okej, jag mår väl inte toppen rent fysiskt (festar man en onsdag får man väl skylla sig själv) men det känns som en fin dag.

Ina har varit nergrävd i plugg inför en tenta nu i en evighet men snart, snart kommer hon hit. Känns fint.

Imorgon kommer dessutom Elias hem (vad som nu räknas som hem nuförtiden), känns fint.

Att jag på söndag blir ett år äldre känns ju inte så fel heller...

Tomtens Latmanskakor

Publicerad 2009-10-26 18:24:14 i Vår,

"Tråkiga gäster
bli glada och trevliga om
de bjudas på Tomtens Latmanskakor.

Av ett paket bakas på en kvart
18 stycken utmärkt trevliga kakor

Förtjusande nyhet. Fås överallt"


Ur Skånska Dagbladet 1922


Jag tror jag har suttit för länge i tidningsarkivet idag...

Frisk tack?

Publicerad 2009-10-25 22:02:56 i Vår,

Nej, om man skulle ta och bli helt frisk
så att man slipper vara sjuk
så att man kunde börja träna igen
så att man hinner bygga upp sitt immunförsvar
så att man slipper bli sjuk igen

Är så trött på min förkylning nu att jag till och med funderar på att börja med äppelcidervinäger varje morgon som mamma tjatar så mycket om...

Rubrik

Publicerad 2009-10-21 15:43:43 i Vår,

Snart ska jag (och familjen) iväg på 50årskalas hos Elias pappa. Men Elias kommer inte vara där - mysko.

För övrigt har den här dagen varit kaos. Blev väckt 9 imorse angående jobb (Ska jobba heldag på Nallen imorgon, yey.) Har sen bara varit allmänt seg och pluggat alldeles för lite, kanske pga av huvudvärken som inte vill släppa idag.

Usch, jag vill bara att det ska bli fredag och att jag ska bli frisk.

Just det, jag fick en fint VG4 (tror det högsta man kan få är VG5, eller Line?) på min hemtenta! :D

Dålig dag

Publicerad 2009-10-15 13:31:39 i Vår,

Igår var en bra dag, det bara blev så. Jag var uppe innan tuppen och hade körlektion klockan 07:45. Sen åkte jag hem om för att duscha och äta och 13:15 hade vi genomgång i UB. Efter det hann jag med en fika med några kurskamrater och sen en sväng på stan med en av dem innan jag tog bussen hem till Line och Anna där jag blev bjuden på köttfärssås och spagetti. Lyckades till och med fixa skjuts hem, en bra dag helt enkelt.

Idag är en dålig dag, det känns bara så. Klockan är halv 2 och jag har inte gjort något vettig än. Ska åka in till stan nu och sätta mig och plugga lite på UB tillsammans med några kursare och det är nog det enda jag kommer göra idag.

Usch va onödigt det här inlägget blev.

Helgens bravader

Publicerad 2009-10-13 12:04:58 i Vår,

Som vanligt under helgen har jag varken tid eller ork till att skriva något här. Läsa andras bloggar kan jag, men att skriva här känns otroligt kämpigt.

I fredags var jag som sagt på Lunds Nations Novischfest. Började med fördrink 18.00 och middagen var inte färdig förrän 5 timmar senare, nytt rekord! Riktigt trevlig kväll i alla fall och jag är glad att Ina tvingade med mig.

Cyklade strax efter midnatt hem till Elias som kommit hem från Karlskrona över helgen och spenderade lördag och söndag med honom. Träffade ju inte honom förra helgen så vi hade mycket lat tid att ta igen.

Igår, måndag, var jag på föreläsning mellan 10.00 och 12.00 där vi blev informerade om att det står i kursplanen att vi ska lära oss att läsa ett speciellt krångligt typsnitt som användes i tidningar på 1600-talet eftersom vi ska studera sådana. Efter det skuttade jag själv runt på ett GympaStångpass och skämdes lite över att jag tog den ljusblåa stången...


Inte en omöjlig uppgift, men ändå?

Idag har jag bara några få saker jag ska göra. Jag ska...

  1. Välja en kurs att söka till våren (måste verkligen göra det idag)
  2. Plugga körteori (dags att sätta igång nu)
  3. Läsa lite kurslitteratur inför onsdag

Tentainlämning och Novishfest

Publicerad 2009-10-09 10:24:42 i Vår,

Nu är hemtenta äntligen färdig och utprintad! Jag lyckades. Nu återstår det bara att se om den blir godkänd eller inte... Ska köra in och lämna den idag innan klockan slår 12.00 och hade planerat att gå på ett Afropass. Såklart vaknar jag upp med värsta slemklumpen (sorry!) i halsen och jag måste erkänna mig slagen. De gånger jag väljer att träna trots den igenproppade halsen brukar ändå sluta med att jag får en otrolig smärta i halsen eftersom jag inte kan svälja 10 minuter in i passet och sen mår jag illa i ungefär 2 dygn efteråt. Tragiskt med sant.

Ska städa hela dagen istället och klockan 18.00 ska jag befinna mig vid ingången till Lunds Nation där det vankas Novishfest! Natten spenderas hos Elias, mysigt.

2500 tecken kvar och bara detta att skriva om...

Publicerad 2009-10-07 15:09:53 i Vår,

Diskurs

Diskurs (latin; discursus, "springa till och från") betyder antingen "skriven eller talad kommunikation eller debatt" eller "en formell diskussion eller debatt"[1] Termen används ofta inom semantik och diskursanalys. Inom semantiken är diskurser lingvistiska enheter uppbyggda av flera meningar; med andra ord konversationer, argument eller tal. Inom diskursanalys, som blev populär under sent 1960-tal, är ordet "diskurs" kort för "diskursiv formation", vilket är vad Michel Foucault kallade kommunikation som involverar specialiserad kunskap av olika sorter. Det är i denna form som ordet oftast används inom akademiska studier.

Diskursstudier har utförts inom flera områden som undersöker relationerna mellan språk, till exempel feministiska studier, antropologi, etnografi, kulturella studier, litterär teori och idéhistoria. Inom dessa fält är begreppet "diskurs" i sig självt utsatt för diskurs, alltså debatterat på basis av specialiserad kunskap. Diskurs kan likväl ses i användandet av talat, skrivet, tecknat språk och andra kommunikationsformer.

Under 1900-talet, via den generativa grammatiken, strukturalismen, poststrukturalismen och dekonstruktionen, har ordet fått en utvidgad betydelse. Detta beror på att de gemensamt ser språket som summan av de enheter, den struktur, som skapar, upprätthåller och utgör begreppsbildning och förståelse, och därför är den avgörande instansen för mänsklig samvaro, där diskursen är begreppsvärlden i dess specifika uttryck. Med denna utvidgade betydelse är det ett samlingsnamn för de infallsvinklar, begrepp, sätt att resonera, frågeställningar och så vidare som tillämpas inom ett visst område. Denna utvidgning från specifik till generell betydelse är närbesläktad med begreppet paradigm som under samma tid genomgick en likartad utveckling.

Diskursbrott innebär att en diskussion som tidigare varit mer eller mindre tabubelagd, plötsligt går att formulera och diskutera, till exempel att avskaffa monarkin eller ha kvinnliga präster. Troligen kan man säga att ett diskursbrott även kan uppstå i ett äktenskap, inom en familj eller inom ett företag. Inom ämnet omvärldsbevakning är diskursbrott ett fundamentalt begrepp då det ofta föregår en större förändring av förutsättningarna (risker och möjligheter) för ett företag.

Hemtenta

Publicerad 2009-10-07 09:41:29 i Vår,

IDAG ska jag ta mig i kragen och skriva färdigt min hemtenta. Har imorgon på mig också men då vill jag ha tid att gå igenom texterna några gånger osv. Tänkte använda några avsnitt av How I Met Your Mother som morot. Har dessutom satt på Mysteriet på Greveholm på tv:n i storarummet, det är så mysigt att ha det på i bakgrunden.
Nu - mot böckerna!

7000 tecken

Publicerad 2009-10-05 20:10:51 i Vår,

Hade planerat att plugga hela dagen men väcktes kvart över 8 av jobbet. Så jag kastade mig i duschen och var på Maskrosen klockan 9 imorse. Ska även jobba 12.30-16.30 imorgon. Detta betyder att jag måste plugga på kvällen, vilket jag för ovetandes hatar att göra. Efter klockan 7,8 på kvällen funkar normalt sett mitt huvudet inte för annat än nöjen. Men nu har jag alltså tack vare lite plugg i helgen lyckats skriva färdigt en av de två uppgifterna till hemtentan som ska in på fredag. I alla fall en kladd.

Nu ska jag gå ut och göra mig en leverpastejsmacka (farligt med cravings) med saltgurka och påbörja den andre uppgiften!




Såhär kan 7000 härliga tecken se ut...

Ovärt

Publicerad 2009-10-04 10:49:46 i Vår,

Jag kände inte för att dricka igår så istället beställde jag en cola. Då fick jag en redan öppnat (alltså avslagen) 33cl Pepsi. Och jag betalade 30 spänn. Riktigt ovärt.

Men det kändes skönt att få träffa Line, Stina, David, Wardh, Måns, Isabell och Jakob. Dessutom trillade Anders in och alla hans känslor vällde ut. Stackars påg.

Idag fyller kära Mormor år så nu måste jag snabba mig om jag ska hinna skriva lite på min hemtenta först!

Utgång

Publicerad 2009-10-02 17:32:31 i Vår,

Igår fyllde Hanna 19 så idag bjuder hon på förfest och sen blir det utgång! Var? Det spelar egentligen ingen roll när man får hänga med ett gäng underbara personer. Måste verkligen se till att träffa mina kompisar riktigt mycket de få helger jag inte är i Karlskrona eller Elias inte är hemma...
Dock saknar jag honom som bara den!


(Vi kör på en riktigt stor bild denna gången)



Det som är extra fint idag är att jag slipper sitta själv på en buss opepp i 30 minuter utan behöver istället bara gå cirka 30 meter till Hannas hus där förfesten nalkas. Mmm, riktigt fint.

Om

Min profilbild

Nelly

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela