nellymoberg

Svettig, jävla Måndag.

Publicerad 2007-04-23 13:37:34 i Sommar,

En hel helg har gått. En hel helg utan att jag har lämnat Bjärred eller gjort något vettigt.

I fredags efter skolan träffade jag Anna och vi gick och fikade, som vanligt. Jag är numera pank konstant.
Surt att det är det enda sättet man kan träffa kompisar på. Efter skolan, fika. Blir alltid så. Men men.

Fredags kväll tyckte mamma och pappa att jag skulle vara hemma; så det var jag. Hade jag fått sticka hemifrån  hade jag ändå inte gjort det, orka? Så jag kollade på tv med min bokstavligt sjuka lillasyster.

I lördags städade jag och lite sånt där vanligt lörda-fömiddags-bestyr. Vid 3 kom flenkan till mig och vi stack till sommarkiosken. Årets första mjukglass. :D

På kvällen lekte jag med Ina :D

Söndagen började med reklamen och efter lunch kom Ina hit och vi tittade på Borat. Tror dock bara det var jag som  tyckte den var kul x) På kvällen stack vi till Flenkan och lekte där istället.

Igårkväll kom jag på att vi skulle ha psykolgiprov idag så jag fick  någon slags akut sjukdom. Den gick inte bort över natten heller så det blev till att stanna hemma från skolan.
Tydligen var Anja sjuk, så det blev inget prov iaf. SYNN. Nu har jag iaf fått sova lite.

Lindvallen 2007

Publicerad 2007-04-20 20:11:30 i Vår,

Tänkte försöka komma ihåg vad som hänt i Sälen. Vet egentligen inte varför, för jag tror inte så många bryr sig men kul att läsa sen.  

Resan började 00.00 i lördes då bussen gick från Lund Central. Klin haffade perfekta sätet med största benutrymmet och vi turades om att sitta längst in. Själv sov jag kanske två timmar av den 10 timmar långa resan. Vid 10 på söndagen kom vi fram och jag började må riktigt illa. De som inte hade skidutrustning hyrde och vi bytte om till skidkläder. Vi gick till barnbacken och några testade åka men de flesta var på dåligt humör, snön var slaskig och jag mådde sjukt illa. Tänkte fixa fram en ipren men de fanns i bussen och bussen var stängd. Vi försökte få tag i busschauffören men lönlöst. Gick inte att få någon ipren någon annanstans heller. Det var ett jävla helvete.Till slut ringde chauffören tillbaka och vi kom in i bussen och hämtade tabletter och pengar. Efter en timme på McDonalds hade jag fått i min nästan allt. Vi sov där tills klockan var 3 och vi fick stugorna.

Bodde med Mimmi, Klin, Rebecka, Erika, Stina och Tobbe. Perfekt.När jag fått i mig ännu en ipren lagade jag och Rebban vår kyckling.
Resten av kvällen bestod av trevligt sällskap och Singstar. Trevligt värre. 

Måndagsmorgonen började med gröt och alla var på bättre humör. Väl ute i backen försökte jag lära Mimmi, Rebecka och Erika att ta sig ner för en grön backe. Det tog ungefär 20 minuter. ? Tålamod är min bästa vän.Vid 1 tog vi med hjälp av Tobbe oss till Gustavsbacken där lärarna bjöd på korv. Allting går ner när man åker skidor och är hungrig. 

Efter korven hängde jag med Elias och Dojjan till de lite svårare backarna. Vi fick korsa ett antal skogsparti men efter några svordomar kom vi fram till en relativt bra svart backe. Det gick sådär, tills Dojjan körde på mig. Snön var seg och efter ett tag stack vi hem. Väl hemma väntade duschen och tacos lagad av Mimmi och Klin. Förjävla gott.

Singstar och trevligt sällskap även denna kväll. Dessutom fick jag, Mimmi och Elias springa runt i andra stugor och hitta en tv som visade Prison Break. 

Tisdagsförmiddagen spenderades i barnbackarna och vid 12 stakade vi oss fram till Mc. Där träffade vi Hugo, DSZ och Matteman. Efter en massa lek med sugrör hängde jag med killarna ut i backarna. Vid gustavsbacken blev det snöstorm och vi stötte på Theo, Wardh och Dojjan. Vi stack in på ett snobbigt café och efter en cola stack vi hem till stugorna. 

Sen dusch och mat. Denna gången hade Erika och Stina lagat köttfärssås och spagetti. Gott såklart. Dessutom hade vi busschauffören på besök. Läskig typ.
Såklart Singstar senare på kvällen. Kanske lite trött på det, men det var ändå mys. 

Onsdamorgon och alla var trötta som svin. Vi somnade i en värmestuga och efter ett tag tog vi oss bort mot Märtabacken och Mc. Erika och Mimmi stack in och värmde sig medans Klin, Rebban och Stina sov vidare i värmestugan. Jag satte på mig mp3n och tog några åk tills jag åkt ifatt killarna.

Efter ett tag stack de flesta in och åt. Trött på Mc? Ja.
Iaf, efter det åkte jag lite med Elias, Dojjan, Jackeman och Theo och jag lärde mig åka lift med en snowboardåkare (xD). 

På sista kvällen var det Tobbes tur att fixa mat. Korv och makaroner. Det mättade och vi fick sällskap av den gamle skumme eleven som kunde mitt namn.

Senare blev jag, Erika och Klin trött på allt sjungade och vi gick ut och gungade. Typ.
På natten sov vi som stockar.

Torsdamorgon snöa det och vi var tvungna att städa hela stugan för det var dags att åka hem. Bussåkandet var denna gången stört jobbigt och det var cpvarmt nästan hela dagen. Hann med 3 filmer, lite sovande och McDonalds innan jag, Mimmi och Klin hoppade av i Lödde. Mamma hämtade mig och sen dog jag.  

Gonatt.

Ingen aning varför texten inte vill ha samma storlek. Mobba mig inte.

Fredag

Publicerad 2007-04-13 20:50:10 i Vår,

Rökning. Nästan alla jag känner röker, eller i alla fall de jag umgås med dagligen. Jag har alltid tyckt att det verkar jävligt dumt att göra det men jag har aldrig brytt mig om att göra någon speciell stor sak av det. Bestäm själv.
Men en sak som jag stör mig lite på är hur folk reagerar på att jag aldrig rökt.

'Nelly ska du ha ett bloss?' Nej, jag röker inte, aldrig gjort det.
'Vadå, har du aldrig nånsin testat?' Nope, aldrig.
'Du skämtar?!' Nej.

Liksom, är det så ovanligt att man aldrig rökt när man är 16 år? Lite skrämmande.
Men varför skulle jag ha testat? Under hela högstadiet har ingen av mina nära kompisar rökt, inte så vidare enkelt att få tag på det i Bjärred. Så varför skulle vi kompisar ha testat? Sen nu på gymnasiet röker ju alla, ALLA. I princip.
Inklusive mina kompisar som inte rökte innan. Men jag har aldrig testat. Finns ingen anledning. Tänker jag aldrig göra heller.

Är jag bättre för de? En bättre person, duktigare?
Förrutom att jag lever längre och blablabla. Vet inte.
Är den personen som hela tiden umgås med kompisar som röker bättre än den som umgås med folk som inte röker? (Menar alltså om man inte röker själv). Är den de? Såklart inte, för hur många som än frågar mig så har jag ändå ett eget val. Jag blir snarare mindre och mindre sugen.

Om det nu är så att man dör tidigare om man röker betyder det då att jag vid typ 70 års ålder kommer sitta själv?
Kanske borde skaffa nya kompisar? Aldrig livet.

Tjo!

Torsdag

Publicerad 2007-04-12 22:11:25 i Sommar,

Såg att Flenkan hade skaffat en blogg. Då kom jag på att jag nog också hade skaffat en någon gång i somras och hoppsan hejsan, I found it!
Smått komiskt att förra inlägget jag skrev också var på en torsdag.
Ska se om jag kan komma ihåg att skriva oftare än en gång i halvåret.

Som pappa brukar säga; tjo och tjim, hobbylim!

Om

Min profilbild

Nelly

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela