nellymoberg

Onsdag - packning

Publicerad 2012-07-25 11:54:02 i Vår,



En vecka kvar till jag lämnar lägenheten för gått och åker tillbaka till Skåne på ferie.
Frågorna jag ställer mig idag är 
Vad vill jag använda på ferien?
Vad kan stanna i skåne?
Vad kan stanna i Oslo?


Jag skulle behöva lite hjälp...

Måndag - utmaning

Publicerad 2012-07-23 13:40:33 i Vår,

Tittar på turnusen för denna veckan och inser att det kommer bli en utmaning. Är vaktleder 3 kvällspass och på lördag ett vanligt pass i kassan. Detta har jag ju gjort förrut men inte med bara nya som är på upplärning allihop...

Ikväll blir helt okej. Det är jag, en ny tjej som är duktig plus en kille som jobbat där länge. (som jobbar stängning alltså)

Imorgon är det jag, en ny kille som fortfarande har upplärning plus två stycken som jobbtränar och behöver extra mycket hjälp... De som är på upplärning ska ju helst inte sitta själv utan med någon annan, men det blir ju inte så enkelt då...

På torsdag blir det nästan likadant. Jag, en som jobbtränar och två stycken som är på upplärning. 

Jag kommer ha fullt upp.

Söndag - Magic Mike

Publicerad 2012-07-22 23:01:20 i Vår,

I fredags:

Tränade, handlade mat och tog en lång och efterlängtad dusch (duschade såklart hemma hos Elias också, men inte samma sak i ett badkar i ett killkollektiv...) På kvällen åkte jag och Ronja till Godterislottet och handlade svenskt godis! Med det och tacosen jag köpt + den nya american pie filmen fick vi till en riktig myskväll.



I lördags:

Jobbade tidigt, solade på balkongen och satte igång lördagskvällen. Hemmafest, Huk, hemmafest igen och tillslut 15 min dans på Nomaden. Charmat in mig (hoppas jag) hos Elias sambosar så jag sov där, mycket närmre.


Huk som är en badplats ute på halvön Bygdöy. Fint!

Idag:

Sov länge, haft besök av migge, sett "Magic Mike" på kino med Ronja. Mycket underhållande film.

Nästa vecka: Ska jobba mina sista 4 vakter innan ferie och på onsdag kommer äntligen Elias tillbaka. Sista veckan här!

Torsdag - hemma igen

Publicerad 2012-07-19 14:40:38 i Vår,

Hemma på helsfyr igen i en något uppdaterad lägenhet. Dörr in till vardagsrummet, nya färg i köket och en vattenkokare! Små ändringar men märks mycket. Hemma väntade även ett stort brunt kuvert från Ina! :D 
Brev, godis och örhängen från London. Så glad man blir av sånt. 

Nu sitter jag och äter banan, lite choklad (från godispåsen från Ina) och dricker kaffe med matflöte (det FUNKAR, men inte mer än så). Om 20 minuter ska jag åka till jobbet. Bara 6 jobbpass kvar innan ferien! Känns bra.

Nu ska jag bara hitta boende till hösten också...

Tisdag - äntligen lite sommar

Publicerad 2012-07-17 15:19:36 i Vår,

Sitter för första gången på länge ensam hemma hos Elias. Är ledig idag och har legat en stund i parken och läst men för rastlös för att ligga still ensam för länge. 

Igår var också en ledig dag och planen var egentligen att gå och klättra tillsammans med Ronja och Elin. Men när vi kom dit så visade det sig att de bara hade öppet på kvällarna vissa veckodagar. Vi tog en långpromenad längs hela älven vid Grunerlökka/torshov ochn en liten fika istället. Efter det gick jag och Ronja runt lite i second hand butiker ett tag innan jag cyklade hem igen. Har kanske planer på att flytta in i Ronjas kollektiv i september, vi får se hur det blir!



En liten titt på Elias lägenhet. 
Det är skönt att bo här och slippa vara ensam, men samtidigt ska det bli skönt att komma "hem" till lägenheten på Helsfyr på torsdag. Fick precis ett ryck och snabbstädade toaletten lite och satte sophinken i blöt. De är ganska duktiga på att städa här, men inte tillräckligt...

Måndag - Vad jag längtar till

Publicerad 2012-07-16 11:55:48 i Vår,

(I tidsordning för att göra det lättast)

1. När Elias kommer hem från Sverige/Spanien efter lite mer än 2 veckor borta. Då har vi minus mina jobbdagar 5 dagar tillsammans innan jag tar min ferie.

2. Min ferie! Eftersom jag kommer tillbaka hit i september blir det som jag tar semester 4 veckor. Vecka 30 blir min sista vecka, det är NÄSTA vecka. Längtar.

3. När familjen kommer hit och hämtar mig. Någon dag här i Oslo och sen med bilen ner till Tanum för två hotellnätter innan hemkomsten. Vilket leder mig till....

4. Första kvällen hemma! Fredagen den 3e då jag ska träffa Ina igen :D (Och fler?)

5. Min tripp till Stockholm. Träffa Mika, Sandra och Cissi. Åka ut på landet, gå på bästa bästa restaurangen och kolla nya lägenheter.

Att vara ledig i 4 veckor hemma i Skåne känns helt...oförklarligt bra.

Söndag - utmattning

Publicerad 2012-07-15 19:38:36 i Vår,

Sov dåligt, jobbade tidigt, tittade på en film och spelade bowling. Så såg min fredag ut. Om jag vann? Såklart.



Sov dåligt, jobbade tidigt, läste på balkongen, sov en stund, hade roligt hemma hos Line, dansade på Blå och gick hem när det blev ljust. Min lördag!



Nu: Mot bion!

Torsdag -.hemma hos Elias

Publicerad 2012-07-12 19:18:30 i Vår,

Suget att blogga har inte varit så stort på senaste tiden och även nu sittar jag och stirrat rakt framför mig och orkar egentligen inte skriva. Men egentligen så vill jag berätta minsta meningslösa grej jag gjort så här kommer en snabbuppdatering!

I lördags sjukanmälde jag mig alltså från jobbet. Sov, lagade god mat, tittade på filmen "21 jump street" (se den! rolig) och åt ahlgrens bilar. I söndags hände knappt nånting, hade hoppats på sol med det regna hela dagen och jag hjälpte bara Elias att packa lite och sen åkte jag hem vid 6-tiden.

Lagom till att jag skulle sova upptäckte jag att jag glömt min mobilladdare hemma hos Elias. Ingen laddar = död mobil = ingen väckarklocka = dålig idé om man ska börja jobba 07.00 dagen efter. Så vid 11tiden på kvällen fick jag sticka hem till Elias igen och fick kanske en 2 timmars sömn. Yey!

Riktigt, riktigt trött efter jobbet och de få timmars sömn jag fått under natten och somnade i soffan vid 4-tiden...

I tisdags var jag ledig och mycket piggare! Tränade, städade, tvättade och åkte hem till Line med nybakade chokladbollar. Hängde där hela kvällen tillsammans med Line och Maria.

Onsdagen var ganska lik måndagen. En alldeles för tidig morgon, jobb och en liten lur i soffan. Det som tillkom var att jag på morgon innan jobb såg att jag inte kom in på utbildningen jag sökt... Därför hann jag också med att prata med chefen och säga att jag kommer tillbaka till jobbet i september. 

Fick också en äcklig migrän igårkväll som inte släppte förrän idag vid 5-tiden på kvällen därför har den här dagen inte varit så trevlig. Som tur var ledig... Förstår inte varför jag fått 2 envisa migränanfall nu på en vecka...

Nu sitter jag iaf migränfri och mätt hemma hos Elias. Hannas föräldrar gör om lite i lägenheten så jag ska bo här fram tills onsdag nästa vecka. Det tråkiga är att Elias inte är här utan i Spanien och att två av Elias sambos också är borta några dagar. Så det blir bara jag och Elias RUMSkompis...

Meeeeeeeeeen, imorgon är det fredag och då börjar helgen som ser mycket bättre ut än de senaste dagarna.
Ha de!

Lördag - sjukdag

Publicerad 2012-07-07 19:23:31 i Vår,

Idag blev andra sjukdagen under min tid på Coop. Kändes jobbigt att behöva ringa och väcka chefen halv åtta en lördagsmorgon men inte så mycket att göra åt det. Började känna av lite migrän igår på jobbet (jobbade kväll) som gick över senare men kom tillbaka någon gång inatt. Nu, efter en del sömn (som jag inte fick inatt), mat och mys senare har den äntligen försvunnit.

Nästa vecka när Elias åkt till Sverige och Spanien har jag en massa tid och förhoppningsvis ork till att lägga upp lite bilder ifrån Annas vistelse här! :)

Söndag - antagningen

Publicerad 2012-07-01 14:16:19 i Vår,

"Jag förstår att det är jobbigt att vänta. Med anledning av vårt nya YH antagningsverktyg arbetar vi efter högskolans och universitetens beslutsdagar som är den 8-10 juli. Jag ber om ursäkt om jag gett er annat besked.

PS. Om du inte kommer in så hoppas jag att detta inte förstör din dröm. Fortsätt att nå dina mål.
I år var det många med mycket erfarenhet som sökte. Sök gärna nästa år och under tiden är det bra om du arbetar med några projekt för att få en liten grund att stå på. Jag önskar dig lycka till med ditt besked.
Ha en fin sommar"



Detta var svaret jag fick från skolan när jag mailade och undrade när beskedet kom eftersom de först sa att det skulle komma förra veckan.

Det känns inte så bra med tanke på att jag inte direkt har någon erfarenhet sen tidigare som många tydligen hade. Så nu måste jag vänta ännu längre och hoppas på att min chef kan vänta på beskedet om jag kommer tillbaka till hösten eller inte... Frustrerande.

Om

Min profilbild

Nelly

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela